Hjerteboller

Idag skulle presten komme på besøk, og Marcus ville gjerne hilse på ham. Så han fikk et ja, mot at han skulle hjelpe meg å bake boller til presten kommer. For å gjøre det mindre kjedelig for Marcus, tok vi en annen vri på bollene denne gangen.

Inspirert? Her er oppskrifta;

Ca 16-20 boller
600 g mjøl (pluss litt til å jevne deigen og bake ut)
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
100 g smør el. flytende margarin
(vil du ha hjerte-vennlige boller, så bruk Vita margarin)
50 g gjær el 1 pk tørrgjær
3,5 dl melk

Løs opp gjær i lunken melk og ha det våte i det tørre.
Elt godt og la forheve til dobbel størrelse
Kjevle ut deigen til ca 2 cm tykkelse og stikk ut med papperkakeformer i den fasongen du vil ha. Hjerter og stjerner er åpenbart det enkleste 🙂
(om du vil ha noe annet, kan du kjevle den firkanta, smøre på smør og strø på sukker og kanel, rulle sammen og skjære til kanelsnurrer)
La etterheve mens ovnen varmer seg til 225 g , pensle med egg og la de steke i ca 15 min.

Melke- eller eggeallergi? Prøv denne;

5 dl vann
50 g melkefri margarin
1 pk gjær
litt salt
1 kg mel
2 dl sukker
-Gjør som i den første oppskriften

Glutenfritt? Takk Johan for Luddebollene;

250 gr smør/margarin
6 dl melk
1 ss fiberhusk/2 ts xantangummi (kan sløyfes om fiberhusk brukes)
1 ss pofiber
1 pk gjær
1 dl sukker
1 kg Semper Lavprotein/fin miks
1-2 ts kardemomme

Heves i 2 timer
Trilles ut – veldig god å trille ut – i passe størrelse
Heves i 30 minutter før de stekes i 12-15 min på 225 g

Advertisements

About ulltraaden


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: